Gööttien silmäsairauden markkeri- ja geenitestin tulokset

Tässä listassa ovat ne silmasairausmarkkeri- ja geenitestitulokset, joille koiran omistaja on antanut julkaisuluvan rotujärjestölle. Jos tahdot koirasi tuloksen julkiseksi www-sivuille, lähetä lupa jalostustoimikunnan osoitteeseen goottijaltoimikunta [at] gmail.com. Tuloksia voi ilmoittaa MyDogDna-passin sertfikaattisivun kanssa. HUOM! Lähetä sertifikaattisivu sähköpostilla pdf:nä tai kuvana jalostustoimikunnalle.
 
Maininta 'epävirallinen' tuloksen yhteydessä tarkoittaa, että koiran DNA-näytettä ei ole ottanut virallinen näytteenottaja tai eläinlääkäri.
 
Tuloksen perään lisätään tieto sen virallisuudesta, eli onko tulos saatu esimerkiksi Hannes Lohen tutkimusryhmältä tai MyDogDna-passista. Muussa tapauksessa tulos perustuu omistajan omaan ilmoitukseen.
 
Geenitesti on osa uutta MyDogDNA2018-testipaneelia. Markkeritestin ja geenitestin erottaa toisistaan "Markkeritesti"-nimestä. Markkeritestin tulos ilmoitetaan AA (puhdas), AG (kantaja) ja GG (altis). Vuodesta 2018 lähtien on markkeritestin tilalle tullut geenitesti, jonka tulos ilmoitetaan normaali, kantaja ja altis.
 
tulos (2018-2021) tuloksia % ilmoitetuista
AA / normaali 171 37 %
AG / kantaja 239 52 %
GG / altis 51 11 %
 
Listaa päivitetään pdf-muodossa. Uudet päivitykset on merkitty punaisella.
 
Markkeri- ja geenitestin tulokset (pdf)
 
Länsigöötanmaanpystykorvat ry