Göötti-lehden aineisto-ohjeet

 
Aineisto-ohjeet koskevat yhdistyksen toimikuntia, jäsenistöä sekä ulkopuolisia tahoja (sponsorit, mainokset). Kaikki yhteydenotot lehteen liittyvissä asioissa: goottilehti [at] gmail.com

Luethan alla olevat ohjeet, jotta lehden teko olisi mahdollisimman sujuvaa sekä toimitukselle että taittajalle.  Jos jostain ohjeesta on kysymyksiä, laita meille sähköpostia! Ohjeet päivitetty 4.1.2020.
 
NÄYTTELY- JA HARRASTUSTULOKSET
 

Kotimaan näyttelytulokset, pentunäyttelytulokset sekä Koiranetissä näkyvät harrastuslajien tulokset lehden tulostoimittaja kokoaa suoraan Koiranetistä. Muut näyttely- ja harrastustulokset (kuten ulkomaan näyttelytulokset sekä harrastuslajien luokkanousut) koiran omistajan tulee itse lähettää aineisto-ohjeiden mukaisesti toimituksen sähköpostiin. Ilmoituksessa tulee näkyä selkeästi koiran nimi, tuloksen päivämäärä, paikka (maa, paikkakunta) tuomari sekä luokka.  

Näyttelytuloksista julkaistaan ROP- ja VSP-pentu, ROP, VSP, SERT, VASERT, CACIB, VACACIB, ROP-VET, VSP-VET ja ROP-kasvattaja sekä paras uros ja paras narttu-luokat. Harrastustuloksista julkaistaan agilitysta luvat ja sertit, muista harrastuslajeista hyväksytyt tulokset. 

Näyttely- ja harrastustulokset julkaistaan oheisen aikataulun mukaisesti, lähetäthän siis tuloksesi mahdollisimman pian kisojen jälkeen. 


Näyttely- ja harrastustulosten julkaisuaikataulu:
Lehti 1, kevätnumero, aineistonjättöpäivä toimitukseen 1.2.
Näyttely- ja harrastustulokset ajalta 2.11.-1.2.

Lehti 2, kesänumero, aineistonjättöpäivä toimitukseen 1.5.
Näyttely- ja harrastustulokset ajalta 2.2.-1.5.

Lehti 3, syysnumero, aineistonjättöpäivä toimitukseen 1.8.
Näyttely- ja harrastustulokset ajalta 2.5.-1.8.

Lehti 4, talvinumero. aineistonjättöpäivä toimitukseen 1.11.
Näyttely- ja harrastustulokset ajalta 2.8.-1.11.
 
 
LEHTEEN LÄHETETTÄVÄT KUVAT
 
Otamme vastaan kaikenlaisia korkealaatuisia valokuvia lehteen julkaistavaksi. Lehden toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta sellaista kuvaa, joka on epätarkka, valottunut tai liian tumma. Toimitus ottaa vastaan myös täytekuvia eri vuodenajoista ja tilanteista. Jos haluat ehdottaa valokuvaasi kansikuvaksi, kuvan tulee olla korkealaatuinen pystykuva. 

Lehti julkaisee koirien rakennekuvia näyttelytulosten ja valiogallerian yhteydessä. Näyttelytulosten yhteydessä julkaistaan kuva koirasta, joka on saavuttanut jonkin seuraavista tuloksista: ROP, VSP, SERT, CACIB, VASERT, VACACIB, ROP- ja VSP-pentu. Kuvia julkaistaan niin paljon kuin se on siistin lehtitaiton kannalta mahdollista. Jos lähetät meille sekä näyttelytuloksen että kuvan, laitathan ne samaan sähköpostiin. 

Toimitus tallentaa koirista lähetetyt näyttelykuvat arkistoon myöhempää käyttöä varten. 

Kuvatiedoston tulee olla joko .jpg tai .png-muotoinen. Tiedostonimenä tulee olla koiran nimi tai mitä lajia/tapahtumaa kyseinen kuva koskee sekä kuvaajan nimi.  Esim. “Ryhmäkuva roturace 2017 Ville Valokuvaaja.jpg” tai “Erikoisen Hyvä Esimerkki paimennustesti 2017 Ville Valokuvaaja.jpg”. Koiran rakennekuvan tiedostonimenä tulee olla koiran koko nimi, rekisterinumero sekä kuvaajan nimi, esimerkiksi ”Erikoinen Esimerkki FI12345/18 Veikko Valokuvaaja.jpg”.
 
Kuvien käyttöoikeus
Lähettämällä valokuvasi lehden sähköpostiin annat toimitukselle luvan käyttää kuvaasi lehdessä. Ethän lähetä ilman lupaa toisen henkilön ottamia valokuvia! Tarvittaessa muokkaamme ja rajaamme kuvia ulkoasuun paremmin sopivaksi.
 
 
ARTIKKELIT

Göötti-lehti ottaa vastaan juttuja gööteistä sekä muista ajankohtaisista aiheista, jos ne kulloinkin sopivat lehden sisältöön. Toimitus valitsee julkaistavat artikkelit lehteen. Artikkeli eli “juttu” tulee toimittaa Word-tiedostona sähköpostiste, tiedoston nimeksi artikkelin otsikko. Muistathan mainita artikkelin kirjoittajan! Lehdessä ei julkaista muualta kopioituja kirjoituksia ilman lähdetietoja sekä alkuperäisen tekstin kirjoittajan lupaa. Lehden toimitus pidättää itsellään oikeuden lyhentää kirjoituksia ja muokata niiden kirjoitusasua. Jos haluat kuviasi artikkeliin, lähetäthän ne erillisenä liitetiedostoina ja luet kuviin liittyvät ohjeet.
 
 
MUISTOKIRJOITUKSET

Julkaisemme pyynnöstä muistokirjoituksen koirastasi. Muistokirjoitukseen voi kirjoittaa lyhyen tekstin tai runon sekä laittaa koirasta valokuvan. Julkaisemme poisnukkuneiden gööttiystävien muistokirjoitukset veloituksetta.

 
Länsigöötanmaanpystykorvat ry